Kvalitet & Kunskap

Funktionella och moderiktiga plagg att bära närmast kroppen

På Twilfit har man i över 90 år arbetat med att ta fram funktionella och moderiktiga underkläder och plagg att bära närmast kroppen. Bakom varje bh – som vanligtvis består av mellan 50 och 100 olika delar – ligger ett slags ingenjörskap där konstruktion, form och funktion noga tagits fram vid experternas ritbord. Det sägs att det tar dubbelt så lång tid att sätta ihop mönsterdelarna till en bh som till en skräddad kostym. Och materialet som först forskats fram för nackstöden i Nasas rymdskepp återfinns nu i våra bh:ar. 

Bortom bomullen finns spännande material med eftertraktade egenskaper. Det handlar om produktgrupper där materialet hjälper till att bestämma funktionen: tyg som trycker till, vadderingar som pressar upp och material med luftgångar som både formar och andas. Amerikanska underklädesjättar som Spanx har legat i bräschen för utvecklingen av så kallade shapingunderkläder. I Sverige var Twilfit pionjärer på marknaden och man arbetar ständigt med materialutveckling.

Memory foam utvecklades av Nasas forskningsteam, och är ett material som på ett unikt, nästan levande vis, formar sig efter kroppen. Ett perfekt material för de plagg vi bär närmast kroppen – för vi ser ju alla olika ut.– Vi arbetar ständigt för att våra produkter ska vara så behagliga som möjligt att bära, oavsett kroppsform och storlek. Det ska finnas lösningar för alla.

På Twilfit hittar man över ett 50-tal olika bh-modeller. Allt för att man ska hitta just den passform och funktion man är i behov av.

Nästan 80% av alla kvinnor går runt med fel bh-storlek. Helt i onödan – på Twilfit finns den hjälp så många behöver. Det är inte för inte som företagsnamnet är sprunget ur frasen ”It will fit you”. Twilfits butikspersonal är utbildad för att hjälpa kunden att hitta rätt.

Men förutom passform och funktion handlar det också om det där lilla extra.

Är man intresserad av underkläder och på jakt efter något nytt och spännande hittar man det hos oss. Underkläder är minimal mängd tyg men maximal skräddarkonst. Och kvalitet! Man kan alltid känna om en bh är bra. En spets blir inte mjukare när den kommer på huden om den känns vass i handen.

Kontinuerligt under året fylls butikerna runt om i landet på med nyheter från den egna produktionen.

Underkläder från Twilfit är lika delar finess, flärd, forskning, funktion och form. Allt samlat i de plagg vi bär allra närmast kroppen. Vi känner alla till jeans- och sneakersnörden. Intressen som fött experter. Nu är det dags att lära känna bh-nörden. Och kanske bli en själv.