hanky panky

 

Det amerikanska underklädermärket Hanky ​​Panky har skapat en kollektion tillsammans med det svenska märket By Malina.

Kollektionen består av den klassiska braletten och deras två stringmodeller i By Malinas snygga mönster Blue Jungle. En presentbox med med tre stringtrosor har också tagits fram i bekränsad upplaga.

"Vi är glada att samarbeta med By Malina på grund av vår gemensamma vision. Kvinnoägda klädföretag för kvinnor som älskar djärva färger och fantastiska prints." - Gale Epstein, VD / Creative Director Hanky ​​Panky

"Jag är så uppspelt över detta samarbete. Hanky ​​Panky har varit mitt go-to brand sedan jag var 16 år, jag har haft dem i alla
olika färger och mönster. Hanky ​​Panky är, precis som By Malina, inte rädda för att blanda färger och mönster. Jag hoppas att Malina-tjejen älskar kollektionen lika mycket som jag gör. " - Malin Ek Andrén, grundare av Malina

• Vart får du din inspiration ifrån?
Vi bygger oftast våra kollektioner kring platser, resmål eller städer. Jag har alltid hittat mest inspiration när jag reser. Överlag tycker jag det är svårt att vara kreativ hemma på kammaren, min hjärna börjar registrera, inspireras och kreera på resor. Helst platser men en härlig blandning av människor, kulturer och stil.

• Vad ser du för trender för hösten?
Vår största färg är duvblått och har satt den på många slags plagg, allt från underkläder till aftonklänningar. En annan trend som ligger kvar i höst är pyjamas trenden. Jag tar gärna på mig ett par klackar till våran printade pyjamas kostym.

• Varför valde du att samarbeta med HP?
Det var för mig ett självklart val. Jag kan sen jag minnas använt HP, tidiga tonåren tills idag. HP och By Malina har en väldigt lik kund, det är fantastiska underkläder men fin kvalitet, bekväm passform och gifter sig bra med vårt koncept. Väldigt hedrad för HPs val av designer.

• Hur landade ni just i den här fina kollektionen, hur gick samarbetet till?
HP hade kanske inte jätte mycket mönster som liknade våra så jag ville göra något som inte liknade något tidigare. Vi var helt överens om att vi ville använda ett By Malina print som fanns i vår egna AW18 - kollektion och valde det vi kallar ”Blue Jungle”. Vi valde att göra detta i tre av HP classisc bestsellers, resultatet blev fantastiskt och vi har även gjort en super fin box med 3 trosor.

• Fördomen är ju att vi svenskar använde mycket basfärger, och inte så mycket mönster och färg. Hur kommer det sig att du vågar satsa på färg när många andra designers väljer att jobba mer med dämpade färger som t.ex. svart och grått?

Jag tycker att det har ändrats i Sverige, det är till vår fördel väldigt trendigt med mönster, när man ser på nästan alla modehus och mindre märken så finns det idag ett eller flera mönster. Även varumärken som tidigare var väldigt monokroma. Jag tror man måste stå ut idag, det finns för mycket olika märken, vi har alltid jobbat men mönster och färg och alltid vågat hålla denna röda tråd, så för oss är det kul med denna trend.

• Vilken är ditt favoritplagg från Twilfit, och varför?
Självklart älskar jag våra underkläder för HP och enormt glad att Twilfit kommer sälja dessa i höst. Förutom det älskar jag era mjuka slip linnen och underklänningar, perfekt att ha under till vissa av By Malinas kläder.