Tvättguide

Här kan du lära dig hur du bäst tvättar BH:ar, badkläder och strumpbyxor.

Precis som vanliga kläder håller sig underkläder fina längre om man vet hur man ska ta hand om dem. Underkläder är ofta tillverkade i ömtåligt material och kräver därför lite mer av dig i tvättstugan.

FÖLJ PLAGGENS TVÄTTRÅD

Tvättråden är utarbetade för att ge bästa resultat på just det plagget.

BOMULL

Vita underkläder i 100 % bomull tvättas med vittvättmedel som bleker lite, för att behålla en vit fräschör.

FÄRGER

Tvätta alltid liknande färger tillsammans, för att undvika att ett plagg färgar av sig på ett annat. Använd alltid kulörtvättmedel till alla plagg i syntetmaterial. I syntet är också de vita plaggen färgade och ska därmed klassas som ett färgat plagg. Använder man tvättmedel med blekmedel till dessa vita plagg får de lätt en grå ”solkig” nyans. Gäller t.ex. underkläder i materialen bomull, elastan och micro.

ANVÄND TVÄTTPÅSE

Alla ömtåliga plagg mår bättre av att tvättas i en tvättpåse, för att undvika att känsliga material skadas. Under klädvård  hittar du lämpliga sådana. I annat fall rekommenderar vi att du handtvättar dina bh:ar.

TVÄTTMEDEL

Använd gärna tvättmedel anpassat för olika material som silke och ull. Bland annat har vi en speciell sidentvål för alla våra plagg i stickat siden. Vi ger dig gärna mer tvättråd i våra butiker.