BH-guide

Lär dig mäta rätt och hitta en BH som passar!

Det är faktiskt så svårt att hela 7 av 10 svenska kvinnor går runt med fel BH-storlek. Det flesta har helt enkelt inte fått hjälp att mäta fram sin rätta storlek, eller så var länge sedan man gjorde det. Under livets gång förändras ju kroppen, och BH-storleken likaså. Vi vill hjälpa dig att hitta rätt! Att mäta sig själv kan vara lite svårt, så ta gärna hjälp av en kompis eller av våra experter ute i butik. Mät dig helst utan tröja, med en ovadderad BH. Använd ett mjukt måttband.

 

HUR SKA EN BRA BH SITTA?

1. Ryggbandet är viktigt! Det ska sitta rakt över ryggen. Åker bandet upp mellan skulderbladen är BH:n förmodligen för stor. Prova därför en med mindre omkrets. En större byst behöver bredare band med många hyskor och hakar.

2. Kuporna ska vara väl fyllda utan att det putar över eller skär in. Fyller du inte ut kupan? Gå ner en kupstorlek eller hitta en modell som passar dig bättre.

3. Justera axelbanden om de skär in! De ska inte göra hela jobbet - 80 procent av bystens tyngd ska nämligen bäras upp av omkretsen. Prova genom att ta ner axelbanden – sitter BH:n fortfarande kvar är du på rätt spår.

4. Byglarna ska gå runtom brösten, lyfta och stödja utan att nypas eller skära in. Prova en annan modell om den inte är skön! Alla modeller passar inte alla.

5. Mittdelen på BH:n ska vila plant mot huden, även om du reser armarna över huvudet.

NÅGRA OLIKA BH-MODELLER

Balconette - lyfter och formar bysten underifrån och har brett mellan axelbanden vilket ger en fin urringning. Passar bra till baraxlat eftersom den är bred i ryggen och har silikonkant för att sitta säkert även när du tar av axelbanden.

BH:s utan bygel- ger mjukt och bekvämt stöd utan bygel. Vacker under tunna blusen.

Push-up - framhäver bysten genom trycket snett nerifrån. Finns i olika typer av vadderingar. Är du ute efter en ännu djupare klyfta ska du välja en Super-push som lyfter bysten från sidan. Passar både mindre och medelstor byst och under urringat, v-ringat och skjortor.

Minimizer - en skön ovadderad BH som ger stöd och formar bysten så att den känns mindre. Den finns med eller utan bygel, har bredare axelband för att inte skära in i huden och är bred i ryggen för att ge ett bättre stöd.

T-shirt BH - ger en snygg form tack vare den vadderade släta kupan utan sömmar och pusheffekt. Därför passar den perfekt under figurnära plagg.