Always by your side

 

A holiday by your side

Att bokstavligen ha växt upp sida vid sida skapar ett band starkare än något annat. Tvillingarna Anna och Linn Storm har många julminnen tillsammans och på senare år har julen blivit extra viktig.

–  När jag kommer hem till jul blir det som när vi var små igen, berättar Anna

Julfirandet för Anna och Linn bjuder på många varma minnen. När de nu bor i olika städer blir julen extra speciell, och de firar fortfarande tillsammans. Halva julafton hos mamma, halva hos pappa.

– Även om det är vår högsta dröm att bo i samma stad igen, är vi lite rädda för det ändå, funderar Linn. Skulle vi skärma av oss helt, och bara umgås med varandra? Nu har vi båda chansen att skapa våra egna liv.

–  När jag kommer hem till jul blir det som när vi var små igen, berättar Anna. Vi har ju inga andra syskon, så kanske har julen blivit extra viktig för oss. 

Julhelgerna bjuder på många varma minnen. Som den gången tvillingarna önskat sig en egen tv, och det fanns ett enormt paket under granen. Men på etiketten stod det till mamma, och lager efter lager skalades av tills bara en liten kastanj återstod. Men så stod tv:n där i rummet bredvid ändå

– När vi var sex år hade vi fått vattkoppor några dagar före jul, berättar Linn. Vi var så ledsna, för vi var övertygade om att tomten inte skulle komma – inte ville han bli smittad på julafton!

– Jag minns att vi satt på sängen och försökte peppa varandra, berättar Anna. Vi tänkte att vi skulle ta på oss mycket kläder så att tomten inte skulle se att vi var prickiga. Så gulliga och oskyldiga! 

Samma goda smak

Att ha en i princip identisk kopia av sig själv underlättar inte minst när det gäller julklappar, och tvillingarna handlar gärna kläder och underkläder åt varandra i present.

– Vi har samma smak, samma stil och samma storlek, säger Linn. Om det är snyggt och sitter bra på mig, så vet jag att Anna också kommer älska det.

– Egentligen är det bara att handla till sig själv, fnissar Anna.