Always by your side

 

Att få ha en riktigt stark relation till en annan människa är bland det vackraste som finns. För tvillingarna Anna och Linn Storm är bandet starkare än någonsin.

Anna och Linn Storm är verkligen som en kliché av ett par tvillingar. De har delat allt. Gått i samma klass, haft samma kompisar, samma jobb, samma utbildning, samma lägenhet. De är verkligen oskiljaktiga.

- Att flytta ifrån Anna var betydligt jobbigare än att flytta ifrån mamma och pappa, berättar tvillingsystern Linn. 

Idag bor Anna i Uddevalla, där hon förutom jobbet som chefredaktör för Bröllopsmagasinet, driver eget företag med sin blogg och fotouppdrag. Linn har flyttat tillbaka till Skövde där hon arbetar som kommunikatör på Bilia, och har tillsammans med sambon sonen Tage, 1,5 år.

– När jag blev gravid var jag orimligt nervös för att berätta det för Anna, säger Linn.

– Och min första reaktion var helt orimlig, fortsätter Anna. Jag blev arg, och gick nästan därifrån. Jag visste inte hur jag skulle hantera det, jag var så himla rädd att något skulle komma emellan oss.

Den första rädslan gick dock snabbt över, och Tage har idag världens bästa moster.

– Han är ju lite min också, säger Anna.

Praktiskt med samma smak

Att tvillingarna är lika yttrar sig även i klädstil. Under hela uppväxten delades det friskt ur garderoberna, och även nu kan de dock komma i likadana plagg utan att ha pratat med varandra.

– Vi var i New York för ett par år sedan, och tyckte att folk stirrade ovanligt mycket på oss, berättar Anna. Vi är vana att få blickar, men nu var det flera som stannade oss, ville ta bild. Sen såg vi oss i ett skyltfönster och insåg att vi klätt oss helt identiskt. Då hade vi ändå packat var för sig, och rest från olika städer.

Fem minuter, fem centimeter

Det finns ändå ett par saker som skiljer tvillingarna åt. Att Linn är fem minuter äldre – fem viktiga minuter enligt henne själv – men Anna fem centimeter längre till exempel. Men också skiftningar i personlighet.

– Anna är väldigt driven och fokuserad, hon är modig, vågar testa, och är mer resultatinriktad, medan jag är lite lugnare, säger Linn.

– Linn är extremt omtänksam, mån om att alla har det bra. Det är en fin egenskap. Hon är också väldigt lättsam och utåtriktad, fortsätter Anna. 

Känslan av att ha någon som alltid finns där, vid ens sidan är inte alla förunnat och för Anna och Linn är bandet starkare än någonsin.

– Det är verkligen en lyx att få ha en annan människa så nära, säger Anna. Jag vet inte hur livet skulle ha varit utan henne.

– Jag vet precis vad Anna tänker, avslutar Linn. Även om hon inte är med rent fysiskt, så kan jag ringa henne och veta att hon förstår mig utan och innan. Tänk att det finns en annan person i livet som är exakt som jag.